Italiano | English | Deutsch | Français | Español | Português | Nederlands | Русский

Geschiedenis

Al meer dan 40 jaar staat de naam SICCE synoniem voor technologisch geavanceerd onderzoek, ontwikkeling, ontwerp en productie van synchroon motor pompen, te gebruiken voor Aquarium, Tuin, Zwembad en Drainage.

1973

Door middel van zijn ondernemende intuïtie start de heer Paolo Pettenon SICCE: eerste toonaangevende onderneming uit Italië in aquarium verwarmers.

1975

De groeiende behoefte om nieuwe markten te ontdekken doet SICCE besluiten zijn assortiment te verbreden: start productie van recirculatiepompen.

1980

SICCE introduceert de synchroon motor technologie, waardoor F42 intern aquarium filter en P32 pomp op de markt komen. Deze innovatieve technologie garandeert een energiebesparing tot 50%.

1990

SICCE presenteert Micra, de eerste circulatiepomp met compacte afmetingen en hoge prestaties.
Het bedrijf boekt een recordgroei in de wereld en ontvangt zijn eerste patent.

2002

SICCE laboratoria ontwikkeld pompmotoren die elektrisch controleerbaar zijn met verhoogde prestaties, uniek in de markt.

Om in te spelen op de groeiende productie verhuist SICCE van zijn 'historische locatie in San Pietro in Gù, naar een nieuwe en ruimere vestiging in Pozzoleone, dat een grondgebied heeft 540.000 m² waarvan 300.000 m² bebouwd.

2006

De Start van SICCE Italia Srl: een concreet antwoord op de groeiende vraag van de nationale markt. Het bedrijf staat garant voor een uitstekende service aan winkels via een capillaire distributie op Italiaans grondgebied.

2008

SICCE viert zijn 35 jarig bestaan tijdens de Interzoo in Neurenberg, Europa's belangrijkste beurs in de sector.

2009

SICCE, is altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor Aquarium en Tuin, daarmee verdient het drie nieuwe patenten: CO2 LIFE, het nieuwe C02 systeem voor aquariumplanten, VOYAGER, een volledig gamma stromingspompen en GREEN RESET, extern drukfiltersysteem voor vijvers.

2010

Voor de distributie van producten en het promoten van de merknaam SICCE, wordt SICCE USA opgericht.

2014

SICCE viert zijn 40ste verjaardag tijdens de Interzoo Beurs in Neurenberg (Duitsland) met veel nieuwe producten.